NYHETER

Här lägger vi upp nyheter och annat som rör Ronins Crew och medlemmar kontinuerligt. Det har självklart förekommit en del innan vi började publicera nyheter här, men vi kör på.
Är du en Ronin eller en samarbetspartner och vill ha just DIN nyhet här? Skicka ett mail och gärna tillhörande foto isåfall.


2017-04-01: Johnny medverkar i gruppen LINES musikvideo som en lastbilschaufför som lurar ungdomar in i en slaktbil med festligheter för att sen sälja dom till en slaktare som säljer dom vidare till en kannibal. Releasedatum inte satt på den ännu.

2017-04-02: Trailern till vår egen produktion "Walk With Me In Hell" spelas in i Farsta C. Riktigt kul var det och nu ansöker vi om finansiering till den lite varstans. Sverige vill ha en grym zombiefilm, då ska Ronin Media se till att de får det också. Den trailern plus en teaser ligger på vår YouTube-kanal. Klicka på fliken för att se.

2017-05-08: Johnny spelar in piloten till serien "99 problems" som produceras av den fantastiske Milad Rad. Johnny spelar Brush som är bossen Frankys högra hand. Även medverkande i denna är Patrick Saxe, Ellen Helinder, Sam Chaginy, Linda Anborg och den store Jeffrey Glickman. På engelska!

2017-05-20: Johnny medverkar i en film som produceras av Kulturama/DP Productions som gangster. Riktigt kul. Release inte satt ännu.

2017-05-22: Skådespelaren och medgrundaren till Ronin Media Stefan Karlsson fick mail om en stor roll i kommande filmen "Advokaten" som livvakt. Grattis Stefan!

2017-05-29: Stefan Karlsson & Johnny Höglin medverkar i artisten Abidaz nya musikvideo som gangsters tillsammans med skådespelaren John La Briola. Fantastiskt!

2017-06-03:  Promotionfilmen för serien "Midnattssol" där Johnny har huvudrollen kommer på ANDRA PLATS på Belgium Creative Awards som är stort i Belgien! Detta är stort! Läs mer HÄR.

2017-06-04:  Johnny spelar rollen som gangstern Janko i filmen "The Dealer" som produceras av Mathias Rosenholm där bl.a Xander Turian från Cuprite Productions medverkar och den kände skådespelaren Sebastian Hiort (Sebbe, Beck, Morden i Sandhamn) medverkar. Den gjordes på engelska då den ska "pitchas" i bl.a Los Angeles.

2017-06-08: Filmen Direct Deposit där både Johnny och Stefan medverkar tillsammans med Navid Ghaffarpour, Dennis Konway Roberto Gonzalez, Lennart B Sandelin m.fl. har premiär på Zita-biografen i Sthlm. Producerad av de fantastiska eleverna på Stillerska Film-Gymnasiet som examensarbete. Detta kommer bli nåt EXTRA!  Även denna på engelska. För trailer, klicka på vår YouTube-flik och sen Videor.

2017-06-06: Stefan Karlsson spelar in scener för de kommande Beckfilmerna. En fin födelsedagspresent från Ronin till Sverige.

2017-06-08: Filmen Direct Deposit hade premiärvisning på biograf Zita i Stockholm med Ronins skådisar Stefan Karlsson och Johnny Höglin i huvudrollerna. Det var fullsatt och massor med prominenta namn deltog där. Kontakter knöts, alla minglade och hade superkul och en del intressanta samarbeten lades på ritbordet. Håll er uppdaterade här på sidan!

2017-06-09: Den berömde artisten An2n är i full gång med både nytt album och ny musikvideo! Ronin Media bistod med att låna ut saker som fattades till inspelningen. Ronin önskar honom all lycka och manar er till att följa honom.

2017-06-09: Johnny blev ombedd att till hösten medverka som coach för en grupp ungdomar i ett socialt utsatt område som har en filmgrupp. Självklart tackade han JA eftersom Ronin vill hjälpa och stötta alla, i synnerhet ungdomar, som vill jobba med film på olika sätt. Ska bli superspännande! Ronin Media kommer göra allt vi kan för att de ska få en "push" i riktningen in i filmvärlden!

2017-06-13: Ronins egen Stefan Karlsson med den oerhört store skådespelaren från Danmark Thomas Bo Larsen i något vi inte kan säga eller avslöja pga maximal sekretess. Men att herr Larsen och andra av dignitet numera känner till Ronin Media ser vi som en rejäl fjäder i hatten.

2017-06-14: Denna dag skrevs en synopsis klart till en skräckfilm som kommer göras i samarbete med Bloody Fierce Productions, och manusförfattandet har redan kommit igång. Senare på kvällen så bistod Ronin Media med hjälp i form av filmande och utrustning till den kände rapparen An2n (från An2n och Affe) till sin nya musikvideo som kommer bli nåt oerhört bra. Stay tuned!

Även videon till gruppens LINES nya singel "weekends" släpptes på YouTube och kan ses här, eller klicka in på Ronin Medias YouTube-kanal.

2017-06-15: Datum för musikvideoinspelning till LC The Illest:s musikvideo "Zombie World" är nu satt och den 9/7 kommer den spelas in i Farsta. Vi kommer annonsera ut vilka vi behöver, men vill understryka att Ronins Skådisar kommer tillfrågas först och ha förtur på denna precis som våra andra produktioner. Ronin Media kommer i samarbete med Komplexity Media göra denna musikvideo. Kolla in Komplexity Media på www.komplexitymedia.com 

2017-06-17 t.o.m 06-18: Medlemmar, såväl gamla som nytillkomna i Ronin Family deltog i en stor inspelning av en musikvideo av Stockholm Noir. Beräknad release är söndag. Videon gjordes av bl.a nära samarbetspartners till Ronin Media. Ska bli spännande! 

2016-06-20:  Ronins VD och skådespelaren Stefan Karlsson medverkade i GW:s mord. Rekonstruktionen ska utspela sig vintertid och nu är det juni så vi andra i Ronin Crew/Family ber för Stefan i hans vinterutstyrsel på inspelningen.

2017-06-23: Alla i Ronin Media Crew, såväl som skådisar, följare, supporters, familj och vänner önskas en fantastiskt Glad Midsommar!

2017-07-08: Musikvideon till Stockholm Noirs senaste hit "Boy Like A Girl" ft. Ofelia släpptes. Flera medverkande ur Ronin Media var med där, bl.a Stefan Karlsson, VD och medgrundare. Videon nedan: 

2017-06-25: Ett litet sommaruppehåll i uppdateringarna.

2017-07-10: Ronin Media får sitt organisationsnummer från Skatteverket och är även publicerad på allabolag.se. Numret är 802510-1448.

2017-07-26: Johnny Höglin spelar in scener till Jens Lapidus nya serie "Advokaten" som kommer sändas på bl.a Viaplay. Han agerar som livvakten Dimitri. Övriga medverkande är Alexander Karim, Malin Buska, Thomas B. Larsenoch Vladimir Dikanski (bilden).

2017-07-28: Företaget & webhotellet Webnode publicerar en solskenshistoria om Ronin Media på sin officiella Facebooksida. Vi vart superglada över detta, och självklart rekommenderar vi Webnode till alla er som ska bygga hemsida, blogg, webshop eller annat. Superb kundtjänst och enkelt att pyssla med och uppdatera.

2017-07-30: Trailern till den kommande filmen "The Unexpected Promotion" släpps, där Ronin Medias Johnny Höglin medverkar som den vansinnige Janko, tillsammans med Matt Rosenholm, Xander Turian och Sebastian Hiort af Ornäs. Denna producerades av Styrbjörn Dannelöv Karlin från Swedish Motion and Photography AB. Denna trailer kan ses HÄR eller klicka in på Ronin Medias YouTubekanal.

2017-08-01: Nu tar vi emot förfrågningar angående den gemensamma turnen med Anna-Lisa Joners Larsson och Johnny Höglin som i höst går samman för att föreläsa och informera om extremism utifrån sina egna erfarenheter i den svenska naziströrelsen. Klicka på fliken Föreläsning i menyn till vänster för mer information om detta.

2017-08-06: Stefan Karlsson från Ronin Media deltog i en träningsaktivitet på Gärdet i Stockholm där alla deltagare fick lära sig filmfighter, dvs fejkade slagsmål och tillhörande tekniker med mera som gör sig bra och realistiskt på film.

2018-08-08: Idag fick vi en officiell Swish till Ronin Media samt ett bankgiro för de som vill stötta oss ekonomiskt. Bankgiro: 755-5329. 

2017-08-15: Lite gerillataktik idag i Eskilstuna då flyers sattes upp med information om hur man kan supporta oss. Material från Swish kom också. 

2017-08-19: Ronin Medias kassör och make up-artist Natalee var affischflicka för detta års Zombie Walk i Stockholm. Det är väl värt at nämna, tycker vi i crew.

2017-08-20: Ronin Medias egen Stefan Karlsson fortsatte med sin filmutbildning i stagefight. Snart är han färdig och kommer kunna leverera trovärdiga slagsmål på film! Medverkade på denna utbildning gjorde också Mattias Ng och Mikael Björkman. Självklart är de Ronins!

2017-08-22: Med glädje meddelar vi i Ronin Crew att våra vänner och samarbetspartners Sarah & Xander från Cuprite Productions och Bloody Fierce Productions att de vunnit pris för sin film Rotten Love! Vi grattar och hoppas ni alla supportar dom. GRATTIS!

2017-09-25: Inspelning av en stor produktion pågår i slutskedet nu, och Stefan (skådespelare/vice ordförande) och Isabelle (smink/sekreterare) från Ronin Media deltog i detta. Det var en oerhört grym och proffsig inspelning som kommer sätta Sverige på kartan igen. Även världsstjärnan Herbie deltog i denna.

2017-10-06: Ronin Media kommer som första aktör med exklusiva rättigheter göra dokumentären "Nazibruden" baserat på Anna-Lena Joners Larsson bästsäljande bok om en kvinnas väg, liv och avhopp i den svenska nazismen. Planering och letande efter finanisering pågår i detta nu.

2017-10-12: 

Nyhetsflödet kommer i framtiden bli mer sporadisk då vi har en hel del annat som måste prioriteras först. Det kommer nyheter men inte i samma frekvens som tidigare pga olika projekt där vi på olika vis medverkar. 
Beklagar detta, men hoppas på förståelse.

2017-10-13: Då vi fick avslag av Eskilstuna Kommun angående förenings- och projektbidrag angående främst vår dokumentär "Nazibruden" så får vi försöka med en crowdfunder. Länken:

https://www.gofundme.com/nazibruden-dokumentaren

Du får gärna dela denna efter behag där du kan. Vi skulle bli oerhört tacksamma.

2018-01-26: Filmen The Unexpected Promotion där Johnny Höglin medverkar i en av huvudrollerna som Janko, den vansinnige brottsledaren har lanserats i USA, men även blivit ett officiellt bidrag på filmfestivalen i Haugsund i Norge. Ska bli väldigt spännande att se hur allt utvecklar sig med denna.

EXTRA EXTRA: På söndagen den 28:e januari så har DEP Films meddelat att de kommer släppa Direct Deposit på internet för allmän beskådan efter att ha tävlat på olika festivaler och visats på bl.a Svenska Filminstitutet. Håll utkik på denna hemsidan för länk. Tills dess så får ni hålla tillgodo med denna trailer: 

2018-21-08: Vid ett besök på en nationella mässan Folk & Kultur i Eskilstuna så skapades kontakt med projektet Kvisk från Katrineholm där Ronin Media ska planera ett samarbete angående mentorskap inom filmskapande hos nyanlända. Väldigt spännande! Se deras hemsida: www.kvisk.se

2018-02-27: Ronin Media erhöll ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Rekarne! Vi är djupt tacksamma för detta och du kan klicka på deras logo där du finner den på vår hemsidan för att komma vidare. Dessa medel är ett delmål i vår långsiktiga ambition att bli totalt autonoma filmskapare som integrerar vår sociala ambition med filmande.

2018-03-03: Ronin Medias MUA Isabelle Hedman anlitas för ett sminkuppdrag i den fantastiska Igelkott Studios i Kungsängen för en actionsekvens som spelades in där. Klicka fliken Igelkott Studios för att se själva. Riktigt skojigt! Hon kan bokas via kontaktformuläret på Kontaktfliken.

2018-03-08: På inrådan av Eskilstuna Kommuns Kultur & Fritidsnämnd så kommer fliken Föreläsning att försvinna inom kort som ett led i att vi ska bli en stödberättigad förening. Detta i syfte att ordföranden Johnny Höglin ska hålla isär sina roller som föreläsare, debattör och filmarbetare. Senast fredag kommer den vara borta och ersättas med Igelkott Studios presentation. Kontakt kan ske via andra medier än Ronins hemsida.

2018-03-21: Ronin Media beslutar sig för att satsa på ett projekt kallat "Filmigration" som ska syfta till att bidra till integrationen i samhället. Eskilstuna har varit pionjärer på olika vis inom integrationsområdet så vi vill fortsätta på den banan. Läs mer i menyn till vänster under fliken Filmigration.

2018-03-27: Studieförbundet Vuxenskolan och Ronin Media inledde ett samarbete idag med olika evenemang som kommer genomföras på olika sätt i Eskilstuna Kommun. Först ut så har vi en efterlängtad föreläsning med föreningen "Inte Rasist, Men..." som kommer äga rum i april. Mer information samt inbjudningar kommer inom kort till berörda. 

2018-03-31: Ordförande/Skådespelaren Johnny Höglin ombads medverka i ett stort projekt av Stockholms Filmskola som en elak rysk dörrvakt. Var riktigt kul och vi på Ronin hoppas på att få se resultatet senare. 

2018-04-16: Igelkott Studios arrangerar återigen en välbesökt workshop i bl.a bilstunts och filmfighting ledd av den renommérade Joacim Landin som har flera års erfarenhet. Skynda er att anmäla er vid intresse på denna länk: https://www.igelkottstudios.se/aaws

2018-05-02: Ordföranden Johnny Höglin fick en liten pratstund med Sveriges statsminister Stefan Löfvén som hastigast och fick lyckönskningar inför framtiden. Vi kämpar på med våra saker!

2018-06-08: Johnny, Stefan och Natalie från Ronin Medias styrelse gjorde en videointervju för medverkan i en produktion som omgärdas av stor sekretess så vi kan tyvärr inte avslöja mer än så. Men bolaget sade att "vi var solklara favoriter så vi är givna att vara med". Dom älskade tydligen oss där. Superkul och nervöst!

2018-06-12: Trots alla direktiv och åtaganden från Ronin Medias sida som ålades av kommunen så beslutade Eskilstuna Kommun att igen avslå ansökan om att bli stödberättigad förening. Det är tydligen många andra föreningar inom kommunen som får avslag till förmån för en hel del tvivelaktiga instanser som får obegränsade medel.

2018-06-26: Stefan Karlsson från Ronin Media fick ett uppdrag som är stort men som vi av sekretess inte kan avslöja ännu. Kul, grattis Stefan!


2018-06-28: Stefan, Johnny och Natalee från Ronin medverkade i en produktion på SVT, men likaså här så kan vi inte säga något pga kontrakt och sekretess.

2018-08-08: Ronin Medias vice ordförande Stefan Karlsson medverkar i succéserien Maria Wern som var ett rejält uppsving i svenska kriminalserier! Rekommenderas!

2019-10-09: Ronin Medias oerhört fantastiska kassör Natalie Karlsson fyller år och vi grattar henne massor! HURRAAA!

2018-09-12: Ronin Medias ordförande Johnny Höglin castar för en roll till den svenska succéserien "Alex" som ni bl.a kan se på Viaplay senare med Dragomir Mrsic, Rakel Wärmländer med fler. Här med Johannes från Nord Casting.

2018-09-13: Ronin Medias vice ordförande Stefan Karlsson bjuds in att tala på ett stort event i egenskap av säkerhetsansvarig i Farsta Centrum och engagemang i Ung & Stolt.

2018-09-19: Ronin Medias Actors & extras-flik genererade att ett castingbolag (Nord Casting) fick syn på medverkande på sidan varpå det föranledde ett samarbete mellan dessa och KRIS Södertälje efter att vi förmedlat kontakter mellan dom. Vi blir glada över denna nyhet eftersom det är en av ambitionerna med Ronin Media. 

2018-10-25: Ronin Medias vice ordförande Stefan Karlsson vinner igen pris för "Årets Innovatör" och "Årets Lokala Eldsjäl" pga sitt engagemang i Ung & Stolt som gör en fantastisk insats för ungdomar! 

2018-10-28: Stefan Karlsson & Ung & Stolt får en utnämning för sitt engagemang mot rasism! Det är med stolthet vi verkligen kan å hans samt ordföranden Johnny Höglins vägnar vara stolta över Ronin Medias arbete i socialt engagemang och mot rasism/extremism! Ronin Media är så stolta!

2018-11-11: Vice VD och skådespelaren Stefan Karlsson fyller 50 och Ronin Media bara GRATTAR JÄRNET såklart! Du är fantastisk! GRATTIS! 

2018-11-28: Grundare, VD och skådespelare Johnny Höglin fyller år idag och Ronin Grattar jättemassor till honom såklart! 

2018-12-01: Ronin Media hade års- och styrelsemöte i samband med Fitnessmässan i Stockholm. Olika beslut fattades inför 2019 som skall genomföras och vi ser med spänning fram emot det nya året med allt vad det innebär. Bl.a beslutades det om s.k. "crowdfunding" till våra projekt vars flik du kan se i menyn till vänster men även en del annat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RONIN MEDIA FILM- OCH KULTURFÖRENING TAR JULUPPEHÅLL FRÅN NYHETSFLÖDET NU OCH ÖNSKAR ALLA FÖLJARE OCH SUPPORTERS EN RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! VI ÄR TILLBAKA 2019 IGEN! 

2019-01-01: Eskilstuna Kommun visar återigen att de ämnar satsa på kulturen i denna stad genom att tillsätta den oerhört kraftfulla och engagerade politikern Marie Svensson som ny ordförande för Kultur & Fritidsförvaltningen. Ett väldigt sunt beslut. Ronin Media önskar henne all lycka i sina framtida uppdrag!

2019-02-12: Stefan, Johnny & Linda från Ronin, samt samarbetspartnern DEP Films spelade in en kortfilm som heter Free Man Walking skriven & regisserad av Alessandro Ottroveggio och John LaBriola. Medverkade gjorde även Emelie M Stuffe, Ralf-Tjernlund-Beck, Mikael Björkman med fler. Superkul, men det kommer dröja tills denna visas då den ska tävla på filmfestivaler med mera.


2019-02-24: Den efterlängtade och hyllade rånarfilmen "Direct Deposit" med Ronins ordföranden Stefan Karlsson & Johnny Höglin släpps nu offentligt på YouTube. Spännande! Se den nedan:

2019-02-25: Ronin Medias ordförande Johnny vart utvald till att åka till Hollywood med bolaget Cinemantrix på en kursresa om hur Hollywood och amerikansk filmindustri fungerar. Spännande och Ronin Media kommer representeras till fullo där såklart! Kommer bli en härlig erfarenhet och en hatt i fjädern för såväl Johnny som Ronin!


2019-03-06: Trailern till Alessandro Ottroveggios nya kortfilm "Free Man Walking" medverkade Stefan Karlsson och Johnny Höglin från Ronin. Se trailern här:

2019-03-08: Vid en bjudning tillsammans med Emerich Roth i hans hem på en förträfflig middag så beslutades det att Johnny ska börja föreläsa igen på Emerichs inrådan. Så detta kommer ske och bokningar kan ske via en kommande flik på denna sida. Observera att den bordlagda turnén och möjligheten att boka såväl Anna-Lena Joners Larsson som Johnny såväl enskilt som separat till evenemang blir möjligt. Detta blir aktuellt först när Johnny kommer hem från Los Angeles igen.