FÖRELÄSNING

Nu kommer vi på Ronin Media att annonsera ut föreläsningar av Johnny Höglin. Med tusentals föreläsningar i ryggen som är extremt bejublade och hyllade så är det nu dags att igen ge sig ut på vägarna mot nya mål och uppdrag. 

Han berättar öppet om hur uppväxten var, tiden som kriminell, hur han gjorde karriär i den svenska vitmakt-rörelsen och orsakerna som till sist fick honom att lämna allt bakom sig, och vad allt fick för konsekvenser, fram till hur livet ser ut idag.

Föreläsningen är en dynamisk berättelse som präglas av olika segment så det kan mer beskrivas som en slags enmans-show som sprakar av olika saker, men främst håller sig informativ. 

Det finns en mer utbildande föreläsning också som kan bokas för vuxna som behandlar hur tankegångar, beteendemönster inom olika variabler av extremism kan se ut. Bl.a så finns socialtjänsten och Polisen bland nöjda åhörare av Johnny Höglin.

OBS! Du kan även boka den omtalade och fantastiska kvinnan Anna-Lena Joners Larsson via denna hemsida som skrev bästsäljaren "Nazibruden" som avhandlar en kvinnas liv inom den svenska vitmakt-rörelsen. En mycket spännande livsresa som är väl värt att lyssna till.

Anna-Lena berättar informativt om hur hennes liv som kvinna utvecklade sig då hon kom i kontakt med extremismen och hur hon sakta & gradvis rycktes med i densamme, för att till sist dra sig ur. 

Båda dessa går att boka tillsammans för eventuella heldagar av olika slag. Så skicka ett mail till forelasning@roninmedia.se eller använd dig av kontaktformuläret på fliken Kontakt till vänster i menyn. Märk förfrågan med "föreläsning" för detta syfte.

Dessa är ett axplock av omdömen från personer som hört Johnny Höglins föreläsning: 


"Intressant och lärorikt, dock 8 år sedan snart, men minns det än idag. Väldig nyttig information som elever och människor överlag bör ha med sig."

"Du var och föreläste i Visby med Emerich Roth. Jag och mina tjejkompisar gick dit självmant och lyssnade. Men vi hade ingen som helst aning att du skulle vara där och prata. När stod nedanför alla stolar så hade vi ingen aning om vem du var eller vad du gjorde där. Sen började du berätta din historia och den chockade oss alla i mitt lilla gäng. Du tog orden ur allas munnar och din historia är så lärorik och känslomässig. Du är definitionen av stark i mina ögon. Du inspirerar mig något otroligt. Från att du suttit i den sits du suttit i till att hitta rätt väg i livet och följa den. Du är ett bevis på att man kan bryta mönster och förändras. Jag hoppas att du fortsätter med föreläsningar för man tar verkligen åt sig. Du är grym!"

"Tycker dina föreläsningar varit bra och sakliga. Jag hörde dig när jag var runt 15-16år, och då var jag en jävligt sprallig och jobbig unge (i still am ) men jag lyssnade verkligen på vad du hade att säga. För du pratade inte som en kärring med en pinne i röven och vänt livet till en akademisk surfitta, utan du var mänsklig, rolig, saklig och helt grym."

"Rolig, inlevelsefull. Du berättar med en inlevelse som gör att man blir intresserad och vill veta mer. Nu var det väl 7 år sen jag såg dig föreläsa sist i Gävle men ändå."

Förintelseöverlevaren Emerich Roth gör detta omdöme: 

"Jag, Emerich Roth har under de senaste 26 åren föreläst i skolor över hela landet. Vid mina föreläsningar har jag ofta tagit hjälp av fd så kallade extremister, som har hoppat av med hjälp av Exit - en verksamhet som jag har varit initiativtagare till. Johnny Höglin är en av många pojkar, som fått hjälp av Exit. Som fd extremist har Johnny under många år föreläst tillsammans med mig. Han har varit en mycket duktig och uppskattad föreläsare, som med sitt lättsamma och humoristiska sätt fångat ungdomarnas intresse och förtroende. Han har därvidlag gjort ovärderliga insatser i förebyggande syfte. Johnny har ett stort hjärta särskilt för ungdomar som inte mår bra och befinner sig i farozonen.

Jag rekommenderar honom varmt både som extra resurs i skolor liksom i andra brottsförebyggande verksamheter."

Järfälla den 17 mars 2019

Emerich Roth

P-O Flodström - känd apologet & opinionsbildare från (V) Borlänge gör detta omdöme: 

"Johnny 'Puma' förenar humor med allvar i denna underhållande men informativa föreläsning som är ett måste för alla som kommer i kontakt med ungdomar på väg in i våldsbejakande och extremistiska miljöer. Pumas tilltal är ärligt, osentimentalt och framförallt osminkat. Han beskriver de långsamma processerna och undviker att gå i fällan att hänge sig till sensationsretorik och tillrättalagda helomvändningar. Det är rått, skitigt, ärligt men framförallt personligt. Har bokat honom frekvent i olika sammanhang. Rekommenderas varmt!"


Dessa är axplock av omdömen från personer som hört Anna-Lena Joners-Larssons föreläsning: 


"Mycket bra, informativ, medryckande, aha-upplevande. Fick kunskaper som jag inte hade sedan innan. Förutom det, pratar Anna-Lena på ett enkelt och ärligt sätt, man kan inte annat än att tycka om henne. Hade gärna haft henne som arbetskamrat."

"Tänkvärd, tankeväckande och nödvändig"

"Hon är väldigt informativ och tydlig i sin föreläsning. Och hon illustrerar skedena i sitt liv med bilder med så det blir inte alltför trist att lyssna alls. Men sen gör hon det så direkt, okonstlat och så träffsäkert så detta är en härlig föreläsning utifrån ett kvinnligt perspektiv i en mansdominerad miljö"